Team

Anne Bogaers
Contactpersoon ReLab

Anne Bogaers is studieverpleegkundige aan de faculteit Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Hasselt. Daarnaast is zij de contactpersoon voor het technologieplatform ReLab.

Annick Timmermans
Coördinator RELAB

Annick Timmermans is hoofddocent Musculoskeletale Revalidatie aan de faculteit Revalidatiewetenschappen van Universiteit Hasselt. Haar wetenschappelijk onderzoek focust op het gebruik van technologie voor objectieve evaluatie van functioneren en op technologie verrijkte omgevingen in de context van musculoskeletale revalidatie.

Remco Baggen
Coördinator LCRP Platform Assistieve Technologie

Remco Baggen is onderzoeker/coördinator voor het LCRC technologieplatform Assistieve Technologie van Universiteit Hasselt. Hij is gespecialiseerd op het gebied van innovatieve technologieën voor evaluatie, preventie, monitoring en fysieke ondersteuning in de context van musculoskeletale revalidatie.

Anouk Agten

Anouk Agten is dr. Assistent in de Musculoskeletale Revalidatie aan de faculteit Revalidatiewetenschappen (Universiteit Hasselt). Haar wetenschappelijk onderzoek focust op het macroscopisch en microscopisch evalueren van de structurele en functionele karakteristieken van skeletspierweefsel, respectievelijk met behulp van 3D-echografie en spierbiopsies.

Frank Vandenabeele

Frank Vandenabeele is hoofddocent in de Musculoskeletale Revalidatie aan de faculteit Revalidatiewetenschappen (Universiteit Hasselt). Zijn wetenschappelijk onderzoek focust op het macroscopisch en microscopisch evalueren van de structurele en functionele karakteristieken van skeletspierweefsel, respectievelijk met behulp van 3D-echografie en spierbiopsies.

Ilse Lamers

Ilse Lamers is onderzoeker en docent binnen de Neurologische Revalidatie aan de faculteit Revalidatiewetenschappen van Universiteit Hasselt. Haar wetenschappelijk onderzoek focust op de evaluatie en revalidatie van de arm- en handfunctie bij personen met een neurologische aandoening (Multiple Sclerosis en Cerebrovasculair accident).

Joke Spildooren

Joke Spildooren is docent Geriatrische Revalidatie aan de faculteit Revalidatiewetenschappen (Universiteit Hasselt). Haar wetenschappelijk onderzoek focust op de invloed van vestibulaire stoornissen op het valrisico bij ouderen en trainingsmogelijkheden bij fragiele ouderen.

Katleen Bogaerts

Katleen Bogaerts is docent Gezondheidspsychologie aan de faculteit Revalidatiewetenschappen van UHasselt. Tevens is ze als gastprofessor verbonden aan de Onderzoeksgroep voor Gezondheidspsychologie (KULeuven) en is ze oprichter en zaakvoerder van Tumi Therapeutics, een multidisciplinair expertisecentrum voor de preventie, diagnostiek en behandeling van stressgerelateerde aandoeningen en medisch onverklaarde lichamelijke klachten. Haar wetenschappelijk onderzoek richt zich op stress en burn-out, chronische vermoeidheid en pijn, met specifieke aandacht voor stressfysiologische metingen, biofeedback en E-health applicaties.

Liesbet De Baets

Liesbet De Baets is onderzoeker en lesgever binnen de Musculoskeletale Revalidatie aan de faculteit Revalidatiewetenschappen (Universiteit Hasselt). Haar wetenschappelijk onderzoek focust op objectieve bewegingsevaluatie bij musculoskeletale problemen van het bovenste lidmaat en op de interactie tussen bio-psycho-sociale factoren bij musculoskeletale pijnklachten ter hoogte van het schoudercomplex.

Peter Feys

Peter Feys is hoogleraar aan de faculteit Revalidatiewetenschappen van Universiteit Hasselt. Zijn wetenschappelijk onderzoek focust op het gebruik van technologie voor objectieve evaluatie van functioneren en op technologie verrijkte omgevingen in de context van neurologische revalidatie bij volwassenen. Voorbeelden zijn virtuele leeromgevingen voor trainen van het bovenste lidmaat, tablet-gebaseerde test- en leeromgevingen voor cognitief-motorische interferentie, kwantificatie van het stappatroon en wandelgedrag in de thuisomgeving.

Hij verzorgt onderwijs in de opleidingen ‘Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ en ‘Ergotherapeutische wetenschappen’.

Valentin Schroyen

Valentin Schroyen is hoofdlector aan de faculteit Revalidatiewetenschappen van de Universiteit Hasselt. Hij combineert zijn werk als zelfstandig kinesitherapeut met de functie van praktijkcoördinator van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Binnen de Wetenschappelijke Vereniging van Vlaamse Kinesitherapeuten en Pro-Q-Kine werkt hij mee aan diverse projecten ter bevordering van de kwaliteit in de kinesitherapie.

Wens je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen?

Kennis die we samen delen

U kan bij ons terecht voor bijscholingen rondom het gebruik van revalidatietechnologie, rondom de laatste inzichten met betrekking tot evaluatie- en revalidatie. Stel ons uw specifieke vraag en wij bekijken graag hoe we op maat workshops voor u en uw collega’s kunnen aanbieden.
Toon workshops