Moeilijkheden met bewegen

© Layla Aerts

Je hebt last van: Problematiek ter hoogte van gewrichten (beperkingen in beweeglijkheid, spierzwakte), en/of spieren (tendinopathie, problemen met motorische controle).

Of je hebt last van houdingsproblematiek, of je ondervindt moeilijkheden tijdens bewegen door orthopedische problemen, neurologische problemen (bij volwassenen en kinderen), of door ouderdom.

Hoe kunnen we je ondersteunen?

Evenwicht- en bewegingsanalyse – ganganalyse

Ontwikkeld voor individuen met pijn- of instabiliteitsklachten, of voor personen die moeilijkheden ervaren met wandelen, arm- en handbewegingen, en het uitvoeren van dagdagelijkse taken.

Bewegingsanalyse gebeurt onder meer door video-analyse, krachtenplatform, XSens of APDM bewegingssensoren, GaitRite.

Verdere testen zoals krachttesten (BIODEX, Microfet), testen van flexibiliteit en van de bewegingsvrijheid kunnen uitgevoerd worden om de oorza(a)k(en) van een bewegingsdysfunctie te bepalen.

Evaluatie van spierweefsel

Door middel van 3D-echografie kan het volume en de lengte van de spieren worden gemeten, om de structurele karakteristieken van de spier en de spierfunctie te evalueren.

Evaluatie van pijn

Naast een klinisch kinesitherapeutisch onderzoek (inclusief evaluatie van pijn dmv vragenlijsten en algometrie) zal ook de impact van pijn op psychosociale aspecten van uw functioneren onderzocht worden om in interdisciplinaire context gepersonaliseerde adviezen voor het verbeteren van uw fysiek en psychologisch functioneren aan te leveren.

Evaluatie van specifieke neurologische symptomen

Het basis klinisch neurologisch kinesitherapeutisch onderzoek biedt reeds een eerste inzicht in het vaststellen van mogelijke bewegingsproblemen en de oorzaak ervan. Waar nodig, worden ook symptomen zoals spiervermoeidheid, vermindering van het gevoel, arm- en hand bewegingen, romp en schouderblad controle onderzocht. Ook cognitieve tests tijdens het uitvoeren van lichaamsbewegingen zoals stappen of koken (dubbeltaken) worden onderzocht. De doelstelling is om gepersonaliseerde adviezen voor het verbeteren van uw functioneren aan te leveren.

Zit je met specifieke klachten of heb je vragen voor ons?

Andere klachten

Valrisico
Evenwichtsproblemen of draaiduizeligheid. Of je bent reeds één of meerdere keren gevallen.
Chronische pijn
Je hebt langer dan 3 maanden last van pijnklachten en is pijn jouw hoofdprobleem?
Stressgerelateerde klachten
Je hebt last van stress gerelateerde klachten zoals burn-out, hyperventilatie, vermoeidheid