In samenwerking met
Limburg Clinical Research Center

Relab

Centrum revalidatie & technologie

Samen meerwaarde creëren

Wij hebben zowel ervaring in revalidatie methodieken (evaluatie en interventie) als in projecten met technologie-ontwikkelaars. Wij kunnen adviezen bieden op maat voor uw projecten/systeemontwikkeling, en dit volgens de laatste inzichten in het revalidatielandschap. Wij kunnen ook zorgprocessen en systemen evalueren in studies met patiënten, kinesitherapeuten en artsen.
Klinisch en wetenschappelijk onderbouwd advies op maat

ReLab kan klinische adviezen op maat aanbieden die bijdragen tot systeem ontwikkeling, marktgebruik en valorisatie van uw product. Dit laat toe dat uw productontwikkeling gebeurt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten in het revalidatiedomein.

Validatie van systemen en algoritmes

Aan de hand van onze expertise in het opzetten van wetenschappelijk onderzoek, onze expertise in de evaluatie van het functioneren van personen met een gezondheidsprobleem en in evidence-based revalidatiemogelijkheden, zijn wij in staat uw product te valideren.

Definiëren van klinisch relevante parameters

Op basis van wetenschappelijk onderzoek, en in samenwerking met onze klinische experts, helpen wij bij het ontwikkelen van een klinisch relevant systeem.

Workshops en bijscholingen op maat

U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan workshops en bijscholingen (zoals criteria voor revalidatietechnologieen) op basis van de laatste inzichten met betrekking tot evaluatie- en revalidatie.

Gebruik van faciliteiten en ondersteunende apparatuur

Een eigen onderzoeksproject maar u beschikt niet over de geschikte ruimte of apparatuur? Onze faciliteiten kunnen helpen om uw project te laten slagen.

Wens je meer informatie over hoe wij jullie bedrijf kunnen ondersteunen?

Kennis die we samen delen

U kan bij ons terecht voor bijscholingen rondom het gebruik van revalidatietechnologie, rondom de laatste inzichten met betrekking tot evaluatie- en revalidatie. Stel ons uw specifieke vraag en wij bekijken graag hoe we op maat workshops voor u en uw collega’s kunnen aanbieden.
Toon workshops

Samen de eerste stappen zetten

ReLab is een dienstencentrum gesitueerd binnen het LCRC platform Assistieve Technologie en de faculteit Revalidatiewetenschappen van de Universiteit Hasselt. ReLab groepeert onderzoekers en lesgevers die hun expertise ten dienste stellen van personen met fysieke problemen of van vragen vanuit de zorgsector (evaluatie van complexe beperkingen, neutrale adviezen), bedrijven (expert advies voor systeemontwikkeling, klinische evaluatie en validatie van systemen), verenigingen (bijscholingen op maat). Het team bestaat uit specialisten (kinesitherapie, geneeskunde, biomedisch, psychologie) met betrekking tot musculoskeletale, neurologische, geriatrische revalidatie.

Lees meer Ons team

Wetenschappelijk onderzoek

Ons team beschikt over leden met een achtergrond in revalidatiewetenschappen, ergotherapeutische wetenschappen, (bio-)medische wetenschappen, psychologische wetenschappen. Hierdoor kunnen wij onderzoek doen en expertise opbouwen in een breed gamma van onderzoekstechnieken. Wij posten hier graag een aantal recente onderzoeksresultaten, wetenschappelijke evenementen, en getuigenissen. U kan ons ook volgen via Twitter (@REVALResearch en @LCRCenter)